Överlåtelsebesiktning kan spara mycket pengar

När man står i begrepp att sälja eller köpa en fastighet är det en god investering att låta en oberoende konsult ta en ordentlig titt på byggnaden, detta kallas en överlåtelsebesiktning.

Två saker skall man inte köpa på känsla – bil och hus. Ändå är det väldigt många som gör det. Man blir förälskad i ett hus för att det ligger så fint eller har en perfekt glasveranda. Huset väcker kanske barndomsminnen till liv eller påminner om en fin film man sett. Man vill helt enkelt ha det. Det är ju härligt att man hittat det man längtat efter, men när det gäller hus är det kanske den största investering man någonsin gjort eller kommer att göra. Då kan det bli väldigt dyrt att gå på magkänslan.

Om någon viskar överlåtelsebesiktning i ens öra skall man lyssna

Det behöver inte vara så att någon vill lura en att köpa något dåligt. Den som säljer kanske älskar sitt hus och tror att det är en bra affär. En del svagheter hos en fastigher syns kanske inte eller så har de precis börjat uppstå.

En överlåtelsebesiktning undersöker sådant som man annars kanske inte lägger märke till. Den person som gör en besiktning har sett många hus och vet var de svaga punkterna finns. Man använder ögon, öron och näsa när man undersöker hus, källare och vind för att upptäcka om där kan finnas några skador eller svagheter. Upptäcker man något innan köpet är klart kan man backa ur eller ta med det vid prissättningen.