Hem

Välkommen till en sida som ska fokusera på bostäder och på mäklare. Mäklare har idag en väldigt stor roll i samhället. I och med att bostadspriserna stigit så rejält i Sverige – och i synnerhet i våra större städer – så blir valet av mäklare väldigt viktigt.

Vi ska gå igenom hur man ska tänka och vi ska se till att både du som köpare och säljare ger er in i bostadsaffärer med mer kött på benen. Välkommen.


Senaste från bloggen


Bergvärme

Betalar du för mycket pengar för uppvärmning och energi? För många så är detta ett faktum, men där man även till viss del kan påverka detta. Att byta energisystem kan spara enorma pengar och ett av de bästa exemplen på detta gäller bergvärme.

Bergvärme innebär att man, genom en bergvärmepump, samlar lagrad solenergi från berggrunden och där denna omvandlas till uppvärmning av bostaden.

Genom detta kan man sänka de årliga kostnaderna med närmare 80 %. Finns det möjlighet att använda bergvärme – något som avgörs av geologiska och geografiska parametrar – så är det nästan alltid en sund investering att ta som villaägare. Energin är dessutom grön och bra för miljön.


Fastighetsrätt

Fastighetsrätt är en juridisk gren som man bör ha koll på i samband med att man ger sig in i fastighetsbranschen. Det finns tydliga lagar och regler att följa i samband med att avtal ska upprättas och i samband med att man exempelvis hyr ut bostäder till privatpersoner eller företag.

Att ha en jurist – inriktad på fastighetsrätt – som rådgivare i dessa frågor är en rejäl investering. Både sett till trygghet, säkerhet och sett till det rent ekonomiska där man som fastighetsägare kan göra stora vinster med rätt rådgivning. Fastighetsrätt är det rättsområde som behandlar alla juridiska frågor som är kopplade till just fastigheter.


Laddstolpe i BRF

Att investera i en – eller flera – laddstolpe som bostadsrättsförening är ofta ett klokt val. Fler och fler privatpersoner väljer elbilar och genom att ha en laddstolpe så kan man också tillmötesgå alla de nya behov som finns. Man kan även uppmuntra fler att byta till en elbil – vilket är att slå ett slag för en bättre miljö.

En laddstolpe kommer även att ge andra fördelar. Dels så höjer det värdet på fastigheterna och dels så skapar det även en attraktion hos spekulanter. Ska en enskild medlem sälja sin bostad så kan priset bli högre om det finns exempelvis laddstolpar och andra positiva investeringar utförda av BRF:en som visar att man ligger i framkant och möter framtiden på ett bättre sätt.


Balkonginglasning

En balkonginglasning sker ofta som ett gemensamt beslut taget av medlemmarna i en BRF eller där en fastighetsägare bestämmer att det är en investering värd att ta. Det är det ofta: en balkonginglasning höjer värdet på en fastighet och ser man till en BRF så kan en sådan också generera högre slutpriser för de som planerar att sälja. I många fall så krävs det ett bygglov för att en balkonginglasning ska kunna ske.

Detta då en sådan kan påverka fastighetens utseende på ett påtagligt sätt. Rent funktionellt så innebär en inglasning av en balkong att säsongen för utesittande förlängs rejält. Balkongen blir en förlängning av bostaden under en längre tid och inte bara under sommaren.


Elektriker

Vissa renoveringar får man göra på egen hand och där man som privatperson inte behöver anlita en yrkesman. Då det handlar om elektricitet – dra el eller utföra fasta installationer – så finns emellertid regler och lagar som säger att man måste anlita en behörig elektriker.

Anledningen till detta är enkel: elektricitet är livsfarligt – både vid direkt kontakt och på sikt. Det senare förklaras av att många av de bränder som äger rum i Sverige kan spåras just till feldragen el. En behörig elektriker i Stockholm är ett måste. Tumregeln är att du alltid ska utgå från att du måste anlita en elektriker om du känner dig osäker på vad du får- eller inte får göra.


Rörmokare

Ska du renovera badrummet eller köket så bör du säkerställa kvaliteten genom att anlita en rörmokare i Stockholm. Vattenskador ökar ständigt i Sverige och i många fall så handlar det om att privatpersoner genomfört bristfälliga renoveringar där man dragit rör och ledningar på fel sätt. En rörmokare ser till att allt följer konstens alla regler.

En rörmokare kan även anlitas för att ordna stopp i toaletten eller stopp i vasken – men även för större projekt som rörspolning, relining eller rena stambyten.

Kostnaden för en rörmokare kan justeras genom att använda Rot-avdraget. Det ger en skatterabatt motsvarande 30% av den totala arbetskostnaden.